Inbakad vitost med medelhavssallad

Inbakad vitost med medelhavssallad

45 min
Bjud på frasiga filodegsknyten som mingelmat eller fredagsmys och variera tillbehören som du vill. Den här salladen med smak av medelhavet är god till mycket.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/inbakad-vitost-med-medelhavssallad/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Dela varje vitost i halvor.
  • Pensla ett filoark med smör-och rapsoljan. Lägg på ett ark till, pensla igen. Dela i 4 bitar. Lägg på osten.
  • Vik ihop till paket och lägg med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
  • Pensla paketen och baka i mitten av ugnen ca 15 min.
  • Koka haricot verts i lättsaltat vatten en minut. Kyl i kallt vatten.
  • Blanda dem med sallad, oliver, rödlök och olivolja. Strö över lite flingsalt och svartpeppar.
  • Servera salladen med ostpaketen och citronklyftor.
Klart!
Energi:

420 kcal

Protein: 18 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 26 g

Ingredienser

Färsk haricots verts
1 förp
Salladsmix, t ex medelhavsmix
60 g
Skivad rödlök
1
Kalamataoliver
1 dl
Kallpressad olivolja
2 msk
Flingsalt
Svartpeppar
Citron i klyftor
1