Inbakad vitost med medelhavssallad

Inbakad vitost med medelhavssallad

Betyg

(2 st)

30 min

Bjud på frasiga filodegsknyten som mingelmat eller fredagsmys och variera tillbehören som du vill. Den här salladen med smak av medelhavet är av många goda idéer!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 förpackning färsk haricots verts
  • 60 g salladsmix, t ex medelhavsmix
  • 1 skivad rödlök
  • 1 dl kalamataoliver
  • 2 msk kallpressad olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 1 citron i klyftor

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Dela vitostarna. Pensla ett filoark med smör-och rapsoljan. Lägg på ett blad till, pensla igen. Dela på hälften. Lägg på osten. Vik ihop till paket, lägg med skarven nedåt, på plåt med bakplåtspapper. Pensla även toppen och baka ca 15 min. Koka haricot verts i lättsaltat vatten en minut. Kyl i kallt vatten. Blanda ihop dessa med salladen oliverna, rödlök och olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar. Toppa salladen med ostpaketen och en citronklyfta.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 420 kcal
  • Protein: 18 g
  • Kolhydrater: 26 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem