Focaccia

Focaccia

Focaccia är ett typiskt italienskt bröd som ofta smaksätts med färska örter. Focaccia bakas i långpanna - enkelt och gott!
Betyg (350 st)

Mitt betyg:

Focaccia

Focaccia är ett typiskt italienskt bröd som ofta smaksätts med färska örter. Focaccia bakas i långpanna - enkelt och gott!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Receptet gäller för 1 st

  • 2 msk olivolja
  • 9 dl vetemjöl special
  • 2 tsk salt
  • 25 g jäst
  • 4 dl vatten

Kryddsmör:

Till långpanna:

  • 2 msk olivolja

Pensling:

  • vatten
  • 1 msk havssalt

Gör så här:

Lägg olivolja, mjöl, salt och jästen delad i mindre bitar i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37° och rör ner det i mjölblandningen. Arbeta degen kraftigt till den känns smidig. Låt degen jäsa under bakduk ca 40 min. Sätt ugnen på 225°. Skala och finhacka vitlöken. Rör ihop vitlök, örter och smör. Pensla en långpanna ca 30x40 cm med olja. Häll den jästa degen direkt ner i långpannan och platta ut den med väl mjölade händer. Gör små gropar i degen och fördela kryddsmöret i dem. Låt jäsa utan bakduk ca 20 min. Pensla med kallt vatten och strö över saltet. Grädda mitt i ugnen ca 25 min.

Tips:

Uteslut kryddsmöret. Tryck istället ner svarta oliver i degen och strö över 2 skivade, smörfrästa rödlökar och 100 g smulad Apetina innan brödet gräddas.

Källa:

Rekommenderade produkter

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.