Focaccia

Focaccia

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(51 st)

Klassiskt italienskt bröd som är lätt att baka till många. Variera toppingen med oliver, ost, tomater och örter.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 20 bitar

  • 2 msk olivolja
  • 9 dl vetemjöl special
  • 2 tsk salt
  • 25 g jäst
  • 4 dl vatten

Kryddsmör:

Till långpanna:

  • 2 msk olivolja

Pensling:

  • vatten
  • 1 msk havssalt

Gör så här

Gör så här

  1. Lägg olivolja, mjöl, salt och jästen delad i mindre bitar i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37° och rör ner det i mjölblandningen.
  2. Arbeta degen kraftigt till den känns smidig. Låt degen jäsa under bakduk ca 40 min. Sätt ugnen på 225°.
  3. Skala och finhacka vitlöken. Rör ihop vitlök, örter och smör.
  4. Pensla en långpanna ca 30x40 cm med olja. Häll den jästa degen direkt ner i långpannan och platta ut den med väl mjölade händer.
  5. Gör små gropar i degen och fördela kryddsmöret i dem. Låt jäsa utan bakduk ca 20 min.
  6. Pensla med kallt vatten och strö över saltet. Grädda mitt i ugnen ca 25 min.

Tips:

Uteslut kryddsmöret. Tryck istället ner svarta oliver i degen och strö över 2 skivade, smörfrästa rödlökar och 100 g smulad Apetina innan brödet gräddas.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 135 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 19 g
  • Fett: 5 g

Skriv ut

Källa: