Pissaladière med karamelliserad lök, rostad mandel och ädelost
Huvudrätt
•
&format=webp)
Pissaladière är en sydfransk smördegspizza. Dessa smakrika pizzor som är toppade med sherrykokt lök, blåmögelost och krispiga mandlar är en perfekt start på nyårsminglet! Vill du hellre göra pizzorna till förrätt gör du bara 4 större pizzor istället för minipizzor. Allt går att förbereda i god tid innan gästerna kommer. Detta recept är skapat av Michael Andersson, Årets kock 2024.

Michael Andersson
Årets Kock
Ingredienser
Karameliserad lök:
Silverlökar
|
2 |
---|---|
Svenskt Smör från Arla®
|
1 msk |
Strösocker
|
1 tsk |
Salt
|
1 tsk |
Sherryvinäger
|
4 msk |
Torr sherry
|
1 dl |
Vatten
|
3 dl |
Chili flakes
|
1 tsk |
Salt och svartpeppar
|
Pissaladière:
Smördeg
|
250 g |
---|---|
Arla Köket® Crème fraiche
|
2 dl |
Topping:
Färsk timjan
|
2 kvistar |
---|---|
Marconamandlar, hackade
|
½ dl |
Kvibille® Ädel Grädd, fryst
|
100 g |
Smörgåskrasse
|
1 ask |
Gör så här
Förberedelser:
Karameliserad lök:
Pissaladière:
Montering:
Markera receptet som tillagat

