Italiensk pastapanna med salsiccia

Italiensk pastapanna med salsiccia

30 min Huvudrätt
En snabblagad och läcker salsicciapasta där såsen blir klar medan pastan kokar. Gräddigt och smakrikt, precis som man vill ha sin vardagspasta. Servera den gärna med en krispig sallad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Skala och skiva lök och vitlök. Skär paprikan i bitar. Skiva salsiccian.
  • Hetta upp smör i en stekpanna .Stek lök, vitlök och salsiccia ca 5 min. Rör ner grädde, vinäger socker och salt. Sjud 4-5 min.
  • Blanda ner avrunnen pasta i såsen.
  • Servera med sallad och tomater.
Klart!
Energi:

937 kcal

Protein: 33 g
Kolhydrater: 80 g
Fett: 52 g

Ingredienser

Schalottenlök
1
Vitlöksklyfta
1
Röd paprika
1
Färsk salsiccia
300 g
25 g
2 dl
Crema balsamico
1 msk
Strösocker
½ tsk
Salt
1 tsk
Till servering:
Pasta rigatoni eller pappardelle
400 g
Krispsallad
Blandade tomater
250 g