Pasta med salsiccia, färsk tomat och salvia
1 tim
Huvudrätt
•
&format=jpg)
En underbart smakrik pasta med krispig salciccia, cocktailtomater, färsk salvia och het harissa. Denna rätt är skapad av Michael Andersson, Årets kock 2024, och detta är hans favoritpasta. Rätten äter han gärna sju dagar i veckan!

Michael Andersson
Årets Kock
Nytt
Ingredienser
Färs av salsiccia
|
200 g |
---|---|
Rapsolja
|
1 msk |
Harissa
|
1 msk |
Gul lök
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
4 |
Fänkål
|
1 |
Cocktailtomater
|
15 |
Fänkålsfrön
|
1 msk |
Torrt vitt vin
|
4 dl |
Pasta t ex orreciette
|
360 g |
Vatten
|
2 dl |
Kycklingbuljong
|
1 tärning |
50 g | |
Färsk salvia
|
1 kruka |
Färsk basilika
|
1 kruka |
Fint skuren gräslök
|
½ dl |
Gör så här

