Pasta med salsiccia, färsk tomat och salvia

1 tim Huvudrätt
Pasta med salsiccia, färsk tomat och salvia

En underbart smakrik pasta med krispig salciccia, cocktailtomater, färsk salvia och het harissa. Denna rätt är skapad av Michael Andersson, Årets kock 2024, och detta är hans favoritpasta. Rätten äter han gärna sju dagar i veckan!

Michael Andersson
Michael Andersson Årets Kock
Nytt

Ingredienser

Färs av salsiccia
200 g
Rapsolja
1 msk
Harissa
1 msk
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
4
Fänkål
1
Cocktailtomater
15
Fänkålsfrön
1 msk
Torrt vitt vin
4 dl
Pasta t ex orreciette
360 g
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
1 tärning
50 g
Färsk salvia
1 kruka
Färsk basilika
1 kruka
Fint skuren gräslök
½ dl

Gör så här

  • Stek salsicciafärsen hårt i rapsolja. När den har en fin yta och har smulats isär, tillsätt harissa. Stek 2 min.
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Tärna fänkål. Rör ner i pannan och fräs tills det är mjukt.
  • Halvera tomaterna och rör ner i pannan. Stek ytterligare 5 min. Häll på vinet och låt det koka in.
  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Rör ner kycklingbuljong och smör i såsen. Koka ihop på svag värme ca 10 min.
  • Vänd ner väl avrunnen pasta och hackade örter i såsen. Smaka av med salt.
  • Servera pastan direkt.
Klart!
https://www.arla.se/recept/pasta-med-salsiccia-farsk-tomat-och-salvia/