Korvgryta med pesto

Korvgryta med pesto

20 min Huvudrätt
Barnvänliga smaker i en mättande gryta med risoni – pasta som ser ut som ris.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skär korvarna i stora bitar.
  • Skiva zucchinin och bryn den i smör-&rapsolja i en rymlig stekpanna. Salta och peppra. Ta upp zucchinin och bryn korven runt om i stekpannan.
  • Lägg tillbaka zucchinin och låt puttra ca 8 min under lock.
  • Koka risonin efter anvisning på förpackningen. Klicka peston i grytan.
  • Servera grytan med risonin.
Klart!
Tips:

Råkorven är som namnet säger en korv som blivit stoppad med rå färs. Den har alltså varken kokats eller rökts. Det brukar finnas olika sorters råkorv i affären. Milda korvar som italienska "salsiccia" och lite hetare som spanska "chorizo". Välj efter tycke och smak!

Energi:

735 kcal

Protein: 25 g
Kolhydrater: 65 g
Fett: 41 g

Ingredienser

Råkorvar, t ex salsiccia
300 g
2 msk
Zucchini
1
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
4 dl
Risoni
300 g
Pesto
1 dl