Pinsa

15 min Brunch Buffé Huvudrätt
Pinsa

Pinsa är en blandning mellan pizza och focaccia. Den är alltså fluffig som en foccacia och seg som en pizza. Denna pinsa är gjord på en förgräddad pinsabotten. Toppa med crème fraiche, salami, pistagenötter och basilika.

Ingredienser

Pinsa, förbakad
1
1 dl
1 dl
Salami
ca 4 skivor
Pistagenötter
Citronskal
Färsk basilika
Flingsalt

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 255° varmluft.
  • Ta ut pinsan ur förpackningen. Lägg den på en plåt.
  • Bred på crème fraiche, strö över mozzarella och lägg på salami. Grädda mitt i ugnen 7-8 min, tills osten fått fin färg.
  • Toppa den nygräddade pinsan med grovhackade pistagenötter, finrivet citronskal, basilika och lite flingsalt. Servera direkt.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

1169 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 39 g
Kolhydrater: 107 g
Fett: 63 g
https://www.arla.se/recept/pinsa/