Pinsa med chèvre, päron och valnötter

20 min Middag Varmrätt Tillbehör
Pinsa med chèvre, päron och valnötter

Pinsa med chèvre, päron och valnötter har den perfekta kombinationen av sött, syrligt och salt. Det går såklart bra att byta ut päron mot exempelvis fikon. Pinsa är enkel att göra och smidig att servera när du väntar många gäster.

Nytt

Ingredienser

Pinsa, förbakad
1
2 dl
Citron
skal från ½
Flingsalt
1 tsk
Grovmalen svartpeppar
½ tsk
180 g

Topping:

Valnötter
1 dl
Päron
½
Rosmarinkvist
1
Citron
skal från ½
Honung
1 tsk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Ta ut pinsan ur sin förpackning och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  • Blanda crème fraiche med citronskal, flingsalt och svartpeppar. Bred ut blandningen över pinsabottnen.
  • Smula över getosten på pinsan.Tillaga i mitten av ugnen i ca 10 min, tills getosten fått fin färg.

Topping:

  • Rosta valnötterna i en torr och het stekpanna. Låt svalna och hacka sedan grovt.
  • Skölj päronet och hyvla tunt på mandolin eller skär i tunna skivor för hand.
  • Toppa pinsan med valnötter, päronskivor och rosmarinblad. Riv över skal från citron och ringla över honung. Servera pinsan medan den fortfarande är varm.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

1095 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 11,4 g
Protein: 12,4 % 33,3 g
Fett: 61,8 % 76,6 g
Kolhydrater: 25,8 % 69,4 g
https://www.arla.se/recept/pinsa-med-chevre-paron-och-valnotter/