Pinsa med burrata, tomat och basilika

20 min Middag Tillbehör
Pinsa med burrata, tomat och basilika

Denna pinsa med burrata, tomat och färsk basilika är enkel och smidig att slänga ihop. Täck pinsabottnen med en god kräm gjord på crème fraiche, riven mozzarella och röd pesto. Låt sedan svalna en stund innan du lägger på toppingen.

Nytt

Ingredienser

Pinsa, förbakad
1
2 dl
Röd pesto
2 msk
1½ dl

Topping:

Burrata eller 4 st mini burrata
1
Bifftomat
1
Färsk basilika
1 msk
Olivolja
½ msk
Flingsalt
1 tsk
Grovmalen svartpeppar
½ tsk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Ta ut pinsan ur sin förpackning och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  • Blanda crème fraiche med röd pesto. Bred ut ett jämnt lager av blandningen på pinsabottnen. Strö över mozzarellan och baka i mitten av ugnen i ca 10 min, tills osten har fått fin färg.

Topping:

  • Skiva bifftomaten i tunna skivor och placera ut på pinsan. Fördela burratan jämnt över tomaterna.
  • Toppa med basilikablad. Avsluta med att ringla över lite olivolja, flingsalt och svartpeppar.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

942 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6 g
Protein: 11,6 % 27 g
Fett: 63,3 % 67,4 g
Kolhydrater: 25,1 % 58,1 g
https://www.arla.se/recept/pinsa-med-burrata-tomat-och-basilika/