Picklade ägg
12 tim
Buffé
•
Rödbetspicklade ägg toppade med knallgrön krassekräm är ett vackert och smakrikt inslag på bordet. Passar alldeles utmärkt att servera till påsk.
Ingredienser
|
Färsk rödbeta
|
1 |
|---|---|
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Rödvinsvinäger
|
1½ dl |
|
Vatten
|
5 dl |
|
Lagerblad
|
2 |
|
Svartpepparkorn
|
8 |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Ägg
|
8 |
Krassekräm:
|
Buskkrasse eller 20 g smörgåskrasse
|
40 g |
|---|---|
|
Matolja
|
½ dl |
| 1 dl | |
| 150 g |
Gör så här
Krassekräm:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
267 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,7 g |
| Protein: | 12 % | 7,9 g |
| Fett: | 64,4 % | 19,4 g |
| Kolhydrater: | 23,6 % | 15,5 g |