Petit-four med mango, mynta och vit choklad

Petit-four med mango, mynta och vit choklad

60+ min
Spröda flarn med len vit chokladkräm, toppad med sötsyrlig mango. En ny favorit bland godbitar till kaffet.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

Flarn:
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Blanda florsocker och mjöl. Tillsätt äggvita och grädde och rör till en slät smet.
  • Stryk ut smeten tunt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 5-7 min.
  • Låt kallna och bryt i mindre bitar.
Vit chokladkräm:
  • Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten, ca 5 min. Hacka chokladen.
  • Värm mjölk, grädde, socker och urskrapade frön från vaniljstången i en kastrull.
  • Häll den varma gräddmjölksblandningen över äggulan under omrörning. Häll tillbaka i kastrullen och värm sakta under omrörning till 83°.
  • Dra kastrullen från värmen, rör ner gelatinbladet, sila över den hackade chokladen och rör till en slät kräm.
  • Låt stelna i kyl minst 1 tim.
Topping:
  • Tärna mangon i små bitar. Blanda mango med socker, limesaft och mynta.
  • Spritsa chokladkrämen på flarnen och toppa med mangon.
Klart!
Energi:

80 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 4 g

Ingredienser

Flarn:
Florsocker
1 dl
Vetemjöl
¾ dl
Äggvita
1
3 msk
Vit chokladkräm:
Gelatinblad
1
Vit choklad
100 g
Vaniljstång
¼
½ dl
½ dl
Strösocker
1 msk
Äggula
1
Topping:
Mango
½
Strösocker
1 msk
Pressad lime
2
Strimlade myntablad
½ dl