Petit-four med mango, mynta och vit choklad

Petit-four med mango, mynta och vit choklad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

Spröda flarn med len vit chokladkräm, toppad med sötsyrlig mango. En ny favorit bland godbitar till kaffet.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 20 st

Flarn:

Vit chokladkräm:

Topping:

  • ½ mango
  • 1 msk strösocker
  • 2 pressad lime
  • ½ dl strimlade myntablad

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Blanda florsocker och mjöl. Tillsätt äggvita och grädde och rör till en slät smet. Stryk ut smeten tunt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 5-7 min. Låt kallna och bryt i mindre bitar.

Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten, ca 5 min. Hacka chokladen. Värm mjölk, grädde, socker och urskrapade frön från vaniljstången i en kastrull. Häll den varma gräddmjölksblandningen över äggulan under omrörning. Häll tillbaka i kastrullen och värm sakta under omrörning till 83°. Dra kastrullen från värmen, rör ner gelatinbladet, sila över den hackade chokladen och rör till en slät kräm. Låt stelna i kyl.

Tärna mangon i små bitar. Blanda mango med socker, limesaft och mynta. Spritsa chokladkrämen på flarnen och toppa med mangon.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 80 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 10 g
  • Fett: 4 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem