Pestopaj

Pestopaj

Huvudrätt
Recept på en supergod paj med italienska smaker. Dinkelmjöl och kvarg ger ostpajen ett lägre GI än vanlig paj.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pestopaj/

Gör så här

  • Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter.
  • Nagga med en gaffel. Låt pajdegen vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
  • Hacka basilikan. Vispa ihop ägg, kvarg, grädde, ost, salt, peppar, vitlök och basilika.
  • Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min. Häll i fyllningen och strö över pinjenötterna. Grädda i mitten av ugnen 35–40 min.
Klart!
Energi:

540 kcal

Protein: 21 g
Kolhydrater: 20 g
Fett: 43 g

Ingredienser

Fyllning:
Färsk basilika
2 krukor
Ägg
3
1¾ dl
1 dl
150 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Pressad vitlöksklyftor
2
Rostade pinjenötter
1 dl