Persillade
10 min
Tillbehör
•
Persillade är Frankrikes motsvarighet till Italiens gremolata och Argentinas chimichurri. Det är helt enkelt hackad bladpersilja och finhackad vitlök som blandas ihop med lite olivolja. Kryddblandningen passar till allt från den franska maträtten escargot, ostron, grillat kött och som topping och smaksättare till olika maträtter.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
|
Bladpersilja
|
50 g |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Kallpressad olivolja
|
2 msk |
|
Flingsalt
|
1 tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
64 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,4 g |
| Protein: | 2,5 % | 0,4 g |
| Fett: | 91,2 % | 6,6 g |
| Kolhydrater: | 6,3 % | 1 g |