Choripán toast med chimichurri och pebre

Choripán toast med chimichurri och pebre

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

Letar du efter den perfekta toasten? Chorizo, chimichurri och ost mellan rostbröd som du steker i tills chorizon är tillagad, osten har smält och bröden är gyllenbruna.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 4 port

Pebre:

  • 4 salladslökar
  • 2 dl plockad färsk koriander
  • 1 tomat
  • ⅓ röd chili
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt och svartpeppar

Chimichurri:

  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ röd chili
  • 1 citron
  • 3 dl färsk färsk oregano med stjälkar
  • 1 dl olivolja
  • ½ dl rödvinsvinäger
  • ½ tsk strösocker
  • salt

Toast:

Gör så här:

Gör så här:

Pebre:

Skiva salladslöken tunt. Hacka koriandern grovt. Skär tomaten i små tärningar. Dela, kärna ur och hacka chilin fint. Blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Chimichurri:

Skala och finhacka rödlöken. Skala och riv vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Riv av det yttersta skalet på citronen och pressa ur saften. Hacka oreganon fint. Rör ihop 2 msk av citronsaften med samtliga ingredienser och smaka av med salt.

Toast:

Dela korvarna på mitten och skär varje halva i tunna skivor på längden. Bred chimichurri på samtliga brödskivor. Fördela korvarna på hälften av brödskivorna. Lägg osten ovanpå och lägg på resterande brödskivor som lock med chimichurrin inåt. Bred Bregott på utsidorna. Stek i stekpanna på medelvärme eller i smörgåsgrill tills chorizon är tillagad, osten har smält och bröden har en gyllenbrun yta. Servera med pebre och resten av chimichurrin.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 755 kcal
  • Protein: 22 g
  • Kolhydrater: 35 g
  • Fett: 59 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem