Grillad lammstek med chimichurri

Grillad lammstek med chimichurri

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(70 st)

Sagolik lammstek serverad med klassisk chimichurri - en sydamerikansk, vitlöksdoftande sås som är underbar till grillat kött.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Chimichurri:

  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 2 msk pressad saft av citron
  • ½ hackad färsk röd chili
  • 2 msk hackad färsk oregano
  • ½ tsk salt

Gör så här:

Gör så här:

Vik ut köttet. Pensla med smör-&rapsolja och salta. Grilla över glöd 5 min på varje sida. Lägg köttet vid sidan av glödbädden och fortsätt grilla tills innertemperaturen är 60°. Låt vila ca 5 min. Fräs vitlöken i smör-&rapsoljan. Rör ner övriga ingredienser. Skär köttet i skivor och lägg på ett fat. Häll den varma såsen över köttet.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 305 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 5 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem