Entrecote med chimichurribearnaise
45 min
Varmrätt
•

I Argentina gör de en väldigt god ört- och chilisås – chimichurri. Såsen är god som den är men blir ännu godare om man blandar den med en annan sås, den franska bearnaisen. Ett världsligt möte som såklart är väldigt gott till kött men också passar bra till stekt lax eller stekta portabella svampar.
Ingredienser
Entrecote, ca 600 g
|
2 skivor |
---|---|
Salt och svartpeppar
|
|
50 g | |
Krossad vitlöksklyfta
|
1 |
Färsk timjan
|
4 kvistar |
Chimichurribearnaise:
200 g | |
Vitvinsvinäger
|
3 msk |
Hackade schalottenlökar
|
2 |
Krossad vitlöksklyfta
|
1 |
Torkad dragon
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Äggulor
|
4 |
---|---|
Hackad färsk dragon
|
1 msk |
Hackad färsk oregano
|
1 msk |
Hackad färsk mynta
|
1 msk |
Hackad färsk persilja
|
1 msk |
Lime
|
pressad saft av ½ |
Liten citron
|
pressad saft av ½ |
Gör så här
Chimichurribearnaise:
Näringsvärden, per port
Energi:
635 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 35 g |
Kolhydrater: | 2 g |
Fett: | 54 g |

