Entrecote med chimichurribearnaise

Entrecote med chimichurribearnaise

Betyg

(1 st)

I Argentina gör de en väldigt god ört- och chilisås – chimichurri. Såsen är god som den är men blir ännu godare om man blandar den med en annan sås, den franska bearnaisen. Ett världsligt möte som såklart är väldigt gott till kött men också passar bra till stekt lax eller stekta portabella svampar.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 skivor entrecote, ca 600 g
  • salt och svartpeppar
  • 50 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 4 kvistar färsk timjan

Chimichurribearnaise:

  • 200 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 dl vitvinsvinäger
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 äggulor
  • 1 msk hackad färsk dragon
  • 1 msk hackad färsk oregano
  • 1 msk hackad färsk mynta
  • 1 msk hackad färsk persilja
  • pressad saft av ½ lime
  • pressad saft av ½ liten citroner

Gör så här:

Gör så här:

Ta fram köttet ur kylskåpet ca 1 tim innan tillagning. Värm en tjockbottnad stekpanna till medelvärme. Salta och peppra köttet och stek ca 1 min på varje sida. Tillsätt smör, vitlök och timjan och låt köttet steka i smör- och örtblandningen 4-6 min. Vänd köttet några gånger under tiden, låt vila. Gör under tiden chimichurribearnaisen.

Chimichurribearnaise:

Smält smöret och ställ åt sidan. Koka upp vinäger, schalottenlök, vitlök, torkad dragon och peppar i en kastrull. Koka ihop till hälften och sila bort kryddor och lök. Låt svalna. Vispa upp äggulorna med lite vatten i en värmetålig skål. Tillsätt vinägerblandningen och ställ skålen i en kastrull med sjudande vatten. Vispa utan uppehåll tills såsen tjocknar. Ta från värmen och häll långsamt i det smälta smöret under vispning. Blanda försiktigt ner de hackade örterna i såsen och rör i lime- och citronsaften. Smaka av med salt och peppar. Skär köttet i skivor och servera med såsen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 635 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 2 g
  • Fett: 54 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem