Persiljejärpar
40 min
Huvudrätt
•
Saftiga och smakrika persiljejärpar som är en riktig husmansklassiker. Passar fint både till vardag och fest.
Ingredienser
|
Blandfärs
|
500 g |
|---|---|
| 2 dl | |
|
Ströbröd
|
1 dl |
|
Ägg
|
1 |
|
Tomatpuré
|
2 msk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
½ tsk |
|
Färsk persilja
|
1 kruka |
Potatismos:
|
Mjölig potatis
|
1 kg |
|---|---|
| 2 dl | |
| 25 g | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
Till servering:
|
Saltgurkor eller pressgurka
|
|
|---|---|
|
Rårörda lingon
|
Gör så här
Potatismos:
Markera receptet som tillagat
Servera gärna järparna med gräddsås!
Näringsvärden, per port
Energi:
657 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,1 g |
| Protein: | 21,2 % | 34,2 g |
| Fett: | 44,8 % | 33,3 g |
| Kolhydrater: | 34 % | 54,9 g |