Pepparstekt lax med potatispuré och äppelsallad

40 min
Arbetstid: 40 min
Huvudrätt Lunch Middag
Pepparstekt lax med potatispuré och äppelsallad

Det är gott med den svala äppelsalladen och den mjuka potatispurén till den kryddiga laxen.

Ingredienser

Bitar laxfiléer à 125 g
4
Svartpeppar
1 tsk
Grönpeppar
½ tsk
Rosépeppar
½ tsk
Salt

Potatispuré:

Mjölig potatis
1 kg
2 dl
2 msk
Salt och peppar

Äppelsallad:

Äpplen
2
Endiver
2
Granatäpple
kärnor från ½
Rapsolja
2 msk
Vinäger
1 msk
Salt och peppar

Gör så här

Potatispuré och äppelsallad:

  • Börja med potatispurén och salladen.
  • Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten 10-15 min.
  • Häll av vattnet och pressa potatisen genom purépress eller mosa med en stöt direkt i kastrullen.
  • Värm mjölken och rör ner i potatisen tillsammans med smöret. Smaka av med salt och peppar och rör moset luftigt.
  • Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Skär salladen i bitar. Blanda ingredienserna till äppelsalladen. Smaka av med salt och peppar.

Pepparstekt lax:

  • Krossa pepparn i en mortel. Klappa in pepparblandningen på laxens ovansida.
  • Salta och stek dem i smör i en stekpanna ca 2 min per sida, börja steka den pepprade sidan.
  • Servera laxen med potatispuré och äppelsallad.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

644 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 11,4 g
Protein: 20,6 % 32,7 g
Fett: 45,2 % 32,9 g
Kolhydrater: 34,2 % 54,2 g
https://www.arla.se/recept/pepparstekt-lax-med-potatispure-och-appelsallad/