Pepparsås
•
En krämigt pepprig pepparsås passar till alla sorters kött och fågel. Har du ingen mortel kan du lägga pepparkornen under en skärbräda och trycka till eller hacka kornen med en vass kniv.
Provlagat av Årets Kock
Gör så här
Pepparsås:
Koka upp pepparkornen i kallet vatten, häll av och återupprepa 3 gånger för en fin mild svartpepparsmak.
Syrad grädde i pepparsås ger ett större djup i pepparsmaken och man kan minska på saltmängden. Ger en fin konsistens.
Energi:
215 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 2 g |
Kolhydrater: | 5 g |
Fett: | 21 g |
Ingredienser
Pepparsås:
Svartpepparkorn
|
1 msk |
---|---|
Gul lök
|
1 |
2 msk | |
Vitt vin
|
1 dl |
Köttbuljong
|
2 dl |
2 dl | |
Salt
|
1 tsk |