Pepparsås

Pepparsås

Betyg

(180 st)

En krämigt pepprig pepparsås passar till alla sorters kött och fågel. Har du ingen mortel kan du lägga pepparkornen under en skärbräda och trycka till eller hacka kornen med en vass kniv.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Pepparsås:

Gör så här:

Gör så här:

Pepparsås:

Mortla pepparn grovt. Skala och hacka löken. Fräs löken i smör i en kastrull utan att den tar färg. Tillsätt pepparn och fräs ytterligare ca 1 min. Tillsätt vinet och buljongen, koka ner tills hälften finns kvar. Häll på den syrad grädden och koka ihop till önskad konsistens, ca 3 min. Salta.

Tips:

Koka upp pepparkornen i kallet vatten, häll av och återupprepa 3 gånger för en fin mild svartpepparsmak.

Tips:

Syrad grädde i pepparsås ger ett större djup i pepparsmaken och man kan minska på saltmängden. Ger en fin konsistens.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 215 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 5 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem