Pepparrotssås

10 min Middag Tillbehör
Pepparrotssås

En varm pepparrotssås som passar utmärkt att servera till stekt frukostkorv. Det är en klassisk béchamelsås som smaksatts med mycket färskriven pepparrot. Om du använder riven pepparrot på tub behöver du ca 1 msk.

Ingredienser

2 msk
Vetemjöl
2½ msk
4 dl
Färskriven pepparrot
ca 1 dl
Salt
½ tsk

Gör så här

  • Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet.
  • Tillsätt mjölken lite i taget under ständig vispning. Koka upp och låt sjuda under fortsatt vispning 3-5 min.
  • Smaka av med pepparrot och salt.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

139 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1 g
Protein: 12,6 % 4,3 g
Fett: 59,3 % 9,3 g
Kolhydrater: 28,1 % 9,6 g
https://www.arla.se/recept/pepparrotssas/