Pepparrotskött

Pepparrotskött

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(111 st)

Färskriven pepparrot är hemligheten i denna klassiska kötträtt.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 600 g benfritt nötkött högrev eller bog
  • 1 liter vatten
  • 1½ tsk salt
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 2 kvistar färsk persilja
  • 10 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad

Pepparrotssås:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Koka upp vatten och salt i en lagom stor gryta. Lägg ner köttet. Häll ev på mer vatten och salt så att det täcker köttet. Lägg på locket och koka upp. Tag bort ev skum som bildats i grytan.
  2. Skala och skär lök och morot i bitar. Lägg ner lök, morot, persilja och kryddor i grytan. Låt koka på svag värme under lock tills köttet känns mört, 1 ½ - 2 tim. Låt köttet vila i buljongen 15-20 min.

Pepparrotssås:

  1. Mät upp och sila ner 4 dl av buljongen i en kastrull. Rör ihop mjöl och vatten och vispa ner det i buljongen.
  2. Koka upp och låt koka ca 3 min. Tillsätt grädde och pepparrot. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Skär köttet i skivor eller bitar. Servera tillsammans med såsen och gärna kokt potatis.

Tips:

Potatis och kokta grönsaker är gott att äta till.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag