Pepparrotskött
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Färskriven pepparrot är hemligheten i denna klassiska kötträtt.
Ingredienser
|
Benfritt nötkött högrev eller bog
|
600 g |
|---|---|
|
Vatten
|
1 liter |
|
Salt
|
1½ tsk |
|
Gul lök
|
1 |
|
Morot
|
1 |
|
Färsk persilja
|
2 kvistar |
|
Vitpepparkorn
|
10 |
|
Lagerblad
|
1 |
Pepparrotssås:
|
Vetemjöl
|
2 msk |
|---|---|
|
Vatten
|
3 msk |
| ½ dl | |
|
Finriven färsk pepparrot
|
½ dl |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Vitpeppar
|
½ krm |
Gör så här
Pepparrotssås:
Markera receptet som tillagat
Potatis och kokta grönsaker är gott att äta till.
Näringsvärden, per port
Energi:
276 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,5 g |
| Protein: | 44,2 % | 30 g |
| Fett: | 45,9 % | 14,3 g |
| Kolhydrater: | 9,9 % | 6,7 g |