Pepparrotscheesecake

Pepparrotscheesecake

60+ min Buffé Förrätt
Härligt god med smak av pepparrot. Perfekt ihop med renstek eller rökt lax.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pepparrotscheesecake/

Gör så här

  • Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna.
  • Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Låt stå i kylen medan fyllningen förbereds.
  • Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min.
  • Rör kvarg och crème fraiche till en slät kräm. Smaksätt med pepparrot, socker, salt och peppar.
  • Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en liten kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen.
  • Rör ut gelatinet med några matskedar av pepparrotskrämen direkt i kastrullen. Blanda med resten av pepparrotskrämen.
  • Fördela krämen i formen och låt stå i kyl minst 2 tim.
  • Garnera gärna med citronskal. Serveras med kallrökt lax, rökt skinka eller renstek och grönsallad.
Klart!

Det är trevligt att servera cheesecaken i runda bitar. Använder du ett mått som är 6 cm i diameter får du ut 8 st. Serveras den hel på traditionellt vis, blir det 8-12 portioner.

Ingredienser

Digestivekex
15
50 g
Fyllning:
Gelatinblad
4
500 g
2 dl
Finriven pepparrot
½ dl
Strösocker
1 tsk
Salt
½ tsk
Vitpeppar
1 krm