Pepparrotscheesecake

Pepparrotscheesecake

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(47 st)

Härligt god med smak av pepparrot. Perfekt ihop med renstek eller rökt lax.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 port

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen medan fyllningen förbereds. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Rör kvarg och crème fraiche till en slät kräm. Smaksätt med pepparrot, socker, salt och peppar. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en liten kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen. Rör ut gelatinet med några matskedar av pepparrotskrämen direkt i kastrullen. Vänd ner gelatinblandningen i resten av pepparrotskrämen. Fördela krämen i formen och ställ i kylen minst 2-3 tim.

Tips:

Det är trevligt att servera cheesecaken i runda bitar. Använder du ett mått som är 6 cm i diameter får du ut 8 st. Serveras den hel på traditionellt vis, blir det 8-12 portioner.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem