Pepparkakspannkakor
20 min
•
Arbetstid: 10 min
Brunch
Efterrätt
Frukost
•
Dessa rara pepparkakspannkakor är en fröjd att bjuda på i adventstider. Det är amerikanska pannkakaor smaksatta med pepparkakskryddor och serverade med lingongrädde. Vi steker dessa i pepparkaksformar för den fina formen, men det går såklart lika bra att steka dessa som små plättar!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
|
Vetemjöl
|
3 dl |
|---|---|
|
Bakpulver
|
2 tsk |
|
Strösocker
|
1 msk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Malen kanel
|
2 tsk |
|
Malen kardemumma
|
2 tsk |
|
Malen ingefära
|
1 tsk |
|
Ägg
|
1 |
| 3 dl | |
| ½ dl | |
|
Frysta lingon
|
1 dl |
Till servering:
|
Lönnsirap
|
|
|---|---|
| 2 dl | |
|
Lingon
|
2 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Supersnabb brynt smör och lönnsirap-sås till pannkakorna? Smält lite Bregott Brynt Smör i mikron och vispa ner lagom mängd lönnsirap. Och vips, så har du den godaste såsen till dina pepparpannkakor.
Näringsvärden, per st
Energi:
208 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,2 g |
| Protein: | 7,4 % | 3,8 g |
| Fett: | 58 % | 13,6 g |
| Kolhydrater: | 34,6 % | 17,7 g |