Pepparkakskryddad muggkaka med morot

Pepparkakskryddad muggkaka med morot

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(61 st)

En morotskaka i mugg eller muggkaka med morot - snabbt och gott i micron! Denna muggkaka är verkligen supergod, toppad med syrlig och frisk glasyr på färskost.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 3 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 morot
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • ½ msk malen kanel
  • ½ tsk malen ingefära
  • ½ tsk malen kryddnejlika

Glasyr

Gör så här:

Gör så här:

Börja med glasyren, blanda smör och färskost, tillsätt citronsaft och florsocker och rör till en slät smet. Låt stå i kyl. Lägg smöret i en bunke, smält det i mikrovågsugnen 15-30 sek. Skala och finriv moroten, blanda ner morot, socker, mjöl, bakpulver, ägg och kryddor i smöret. Smörj två porslingmuggar med smör, fördela blandningen i muggarna. Tillaga i mikrovågsugnen 2 ½ -3 min. Stjälp upp kakorna och låt dem svalna. Rör ihop glasyren och bred på kakorna.

Näringsvärden, per Per st

  • Energi: 570 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 66 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem