Pepparkakskryddad muggkaka med morot

Pepparkakskryddad muggkaka med morot

15 min
En morotskaka i mugg eller muggkaka med morot - snabbt och gott i micron! Denna muggkaka är verkligen supergod, toppad med syrlig och frisk glasyr på färskost.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pepparkakskryddad-muggkaka-med-morot/

Gör så här

  • Börja med glasyren. Blanda smör och färskost, tillsätt citronsaft och florsocker och rör till en slät smet. Låt stå i kyl.
  • Lägg smöret i en bunke, smält det i mikrovågsugnen 15-30 sek.
  • Skala och finriv moroten. Blanda ner morot, socker, mjöl, bakpulver, ägg och kryddor i smöret.
  • Smörj två porslingmuggar med smör, fördela blandningen i muggarna. Tillaga i mikrovågsugnen 2 ½ -3 min.
  • Stjälp upp kakorna och låt dem svalna.
  • Bred glasyren på kakorna.
Klart!
Energi:

570 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 66 g
Fett: 31 g

Ingredienser

Svenskt Smör från Arla®
3 msk
Morot
1
Strösocker
3 msk
Vetemjöl
3 msk
Bakpulver
½ tsk
Ägg
1
Malen kanel
½ msk
Malen ingefära
½ tsk
Malen kryddnejlika
½ tsk
Glasyr
Svenskt Smör från Arla®
1 msk
2 msk
Pressad citronsaft
½ tsk
Florsocker
1 dl