Muggkaka äppelpäppel

Muggkaka äppelpäppel

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(95 st)

Fixa en matig muggkaka till mellis! Gott och mättande med fiberhavregryn, rivet äpple och kanel. Fräsch yoghurt, honung och nötter på toppen blir pricken över i.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Tillbehör

Gör så här:

Gör så här:

Lägg smöret i en bunke, smält det i mikrovågsugnen 15-30 sek. Riv äpplet grovt. Rör ner äpple, fiberhavregryn, bakpulver, kanel, socker och ägg i smöret, rör till en slät smet. Smörj två porslinsmuggar med smör, fördela blandningen i muggarna. Tillaga i mikrovågsugnen 2 ½ -3 min. Låt kakorna svalna och stjälp sedan upp dem på ett fat. Garnera med yoghurt och hackade nötter, ringla över lite honung.

Näringsvärden, per Per st

  • Energi: 370 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 26 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem