Muggkaka äppelpäppel

Muggkaka äppelpäppel

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(102 st)

Fixa en matig muggkaka till mellis! Gott och mättande med fiberhavregryn, rivet äpple och kanel. Fräsch yoghurt, honung och nötter på toppen blir pricken över i.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Tillbehör

Gör så här

Gör så här

Lägg smöret i en bunke, smält det i mikrovågsugnen 15-30 sek. Riv äpplet grovt. Rör ner äpple, fiberhavregryn, bakpulver, kanel, socker och ägg i smöret, rör till en slät smet. Smörj två porslinsmuggar med smör, fördela blandningen i muggarna. Tillaga i mikrovågsugnen 2 ½ -3 min. Låt kakorna svalna och stjälp sedan upp dem på ett fat. Garnera med yoghurt och hackade nötter, ringla över lite honung.

Näringsvärden, per Per st

  • Energi: 370 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 26 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut