Muggkaka äppelpäppel

Muggkaka äppelpäppel

Betyg

(94 st)

Fixa en matig muggkaka till mellis! Gott och mättande med fiberhavregryn, rivet äpple och kanel. Fräsch yoghurt, honung och nötter på toppen blir pricken över i.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Tillbehör

Gör så här:

Gör så här:

Lägg smöret i en bunke, smält det i mikrovågsugnen 15-30 sek. Riv äpplet grovt. Rör ner äpple, fiberhavregryn, bakpulver, kanel, socker och ägg i smöret, rör till en slät smet. Smörj två porslinsmuggar med smör, fördela blandningen i muggarna. Tillaga i mikrovågsugnen 2 ½ -3 min. Låt kakorna svalna och stjälp sedan upp dem på ett fat. Garnera med yoghurt och hackade nötter, ringla över lite honung.

Näringsvärden, per Per st

  • Energi: 370 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 26 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem