Pepparkaksdeg till pepparkakshus
•
Bra pepparkaksdeg som innehåller mindre mängd bikarbonat och lite mer vetemjöl för att få fastare och mer hållbara delar till ditt pepparkakshus.
Ingredienser
| 200 g | |
|
Mörk sirap
|
1½ dl |
|
Strösocker
|
3 dl |
| 1½ dl | |
|
Malen ingefära
|
1 msk |
|
Malen kanel
|
1 msk |
|
Malen kryddnejlika
|
½ msk |
|
Malen kardemumma
|
½ msk |
|
Bikarbonat
|
½ msk |
|
Vetemjöl
|
12 dl |
Gör så här
Dag 1
Dag 2
Markera receptet som tillagat
Lägg husritningens delar på de bakade delarna och jämna till kanterna medan de fortfarande är varma.
Näringsvärden, per st
Energi:
6285 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 31,7 g |
| Protein: | 4,4 % | 67,4 g |
| Fett: | 32,7 % | 232,5 g |
| Kolhydrater: | 62,9 % | 973,3 g |