Penne med svamp och pinjenötter

Penne med svamp och pinjenötter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(10 st)

30 min

Servera pastan med såsen direkt i pannan! Ett superknep är att hälla av pastan någon minut tidigare än anvisningarna säger, al dente alltså, och låta den koka färdigt i den krämiga såsen. Strössla över rostade pinjenötter och njut!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • nymalen svartpeppar

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten.
  2. Skiva svampen. Rosta pinjenötterna i en torr panna tills de får en gyllene färg. Ställ åt sidan.
  3. Fräs svamp i smör-&rapsolja i en stor stekpanna. Salta svampen. Rör ner spenat och crème fraiche och ta från värmen.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och blanda direkt med såsen i pannan.
  5. Toppa med parmesan, nötter och rikligt med nymalen svartpeppar.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 535 kcal
  • Protein: 20 g
  • Kolhydrater: 60 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag