Penne med svamp och pinjenötter

Penne med svamp och pinjenötter

30 min Huvudrätt
Servera pastan med såsen direkt i pannan! Ett superknep är att hälla av pastan någon minut tidigare än anvisningarna säger, al dente alltså, och låta den koka färdigt i den krämiga såsen. Strössla över rostade pinjenötter och njut!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten.
  • Skiva svampen. Rosta pinjenötterna i en torr panna tills de får en gyllene färg. Ställ åt sidan.
  • Fräs svamp i smör-&rapsolja i en stor stekpanna. Salta svampen. Rör ner spenat och crème fraiche och ta från värmen.
  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och blanda direkt med såsen i pannan.
  • Toppa med ost, nötter och rikligt med nymalen svartpeppar.
Klart!
Energi:

535 kcal

Protein: 20 g
Kolhydrater: 60 g
Fett: 23 g

Ingredienser

Pasta penne
300 g
Champinjoner
250 g
Pinjenötter
50 g
1 msk
Babyspenat
65 g
2 dl
Salt
2 krm
50 g
Nymalen svartpeppar