Penne med svamp och pinjenötter

30 min
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Penne med svamp och pinjenötter

Servera pastan med såsen direkt i pannan! Ett superknep är att hälla av pastan någon minut tidigare än anvisningarna säger, al dente alltså, och låta den koka färdigt i den krämiga såsen. Strössla över rostade pinjenötter och njut!

Ingredienser

Pasta penne, gärna fullkorn
360 g
Rostade pinjenötter
50 g
Champinjoner
500 g
1 msk
Salt
1 tsk
Babyspenat
65 g
2 dl
50 g
Svartpeppar

Gör så här

  • Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen.
  • Skiva svampen. Fräs svamp i smör-&rapsolja i en rymlig stekpanna. Salta svampen. Rör ner spenat och crème fraiche och ta från värmen.
  • Blanda avrunnen pasta med såsen i pannan.
  • Toppa med ost, nötter och rikligt med nymalen svartpeppar.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

578 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6,8 g
Protein: 15,3 % 21,8 g
Fett: 34,1 % 22,3 g
Kolhydrater: 50,6 % 71,8 g
https://www.arla.se/recept/penne-med-svamp-och-pinjenotter/