Penne med svamp och pinjenötter

30 min
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Penne med svamp och pinjenötter

Servera pastan med såsen direkt i pannan! Ett superknep är att hälla av pastan någon minut tidigare än anvisningarna säger, al dente alltså, och låta den koka färdigt i den krämiga såsen. Strössla över rostade pinjenötter och njut!

Ingredienser

Pasta penne, gärna fullkorn
360 g
Champinjoner
250 g
Pinjenötter
50 g
1 msk
Babyspenat
65 g
2 dl
Salt
2 krm
50 g
Nymalen svartpeppar

Gör så här

  • Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten.
  • Skiva svampen. Rosta pinjenötterna i en torr panna tills de får en gyllene färg. Ställ åt sidan.
  • Fräs svamp i smör-&rapsolja i en stor stekpanna. Salta svampen. Rör ner spenat och crème fraiche och ta från värmen.
  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och blanda direkt med såsen i pannan.
  • Toppa med ost, nötter och rikligt med nymalen svartpeppar.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

564 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 5,4 g
Protein: 14,6 % 20,3 g
Fett: 34,8 % 22,2 g
Kolhydrater: 50,6 % 70,1 g
https://www.arla.se/recept/penne-med-svamp-och-pinjenotter/