Pavlovagrottor med tranbärsgrädde

Pavlovagrottor med tranbärsgrädde

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

60+ min

Snygga små bakelser med fint smakmöte mellan tranbär och den söta marängen. Med ättika i smeten får du maränger som är frasiga på utsidan och lite sega i mitten.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 15 st

  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • ½ msk majsstärkelse
  • ½ tsk ättiksprit 12%

Tranbärsgrädde:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 100°. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till smeten är glansig. Blanda ner majsstärkelse och ättikssprit och rör om till en slät smet. Klicka eller spritsa ut på smeten på en plåt med bakplåtspapper. Gör en grop i varje maräng. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.

Koka ihop tranbär och socker i en liten kastrull. Låt sjuda ca 30 min. Mixa och sila ev smeten. Låt svalna. Vispa grädden fluffig och blanda med tranbären. Fyll grottorna med tranbärsgrädden.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 55 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 10 g
  • Fett: 1 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem