Pavlovagrottor med tranbärsgrädde

Pavlovagrottor med tranbärsgrädde

1 tim 30 min
Snygga små bakelser med fint smakmöte mellan tranbär och den söta marängen. Med ättika i smeten får du maränger som är frasiga på utsidan och lite sega i mitten.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pavlovagrottor-med-tranbarsgradde/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 100° eller 90° varmluft.
  • Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till smeten är glansig.
  • Blanda ner majsstärkelse och ättikssprit och rör om till en slät smet.
  • Klicka eller spritsa ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Gör en grop i varje maräng.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
  • Koka ihop tranbär och socker i en liten kastrull. Låt sjuda ca 30 min. Mixa och sila ev smeten. Låt svalna.
  • Vispa grädden fluffig och blanda med tranbären.
  • Fyll grottorna med tranbärsgrädden.
Klart!
Energi:

55 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 1 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 1 g

Ingredienser

Äggvitor
2
Strösocker
1 dl
Majsstärkelse
½ msk
Ättiksprit 12%
½ tsk
Tranbärsgrädde:
Tranbär, ca 2 dl
100 g
Strösocker
½ dl
½ dl