Patatas bravas
Buffé
Förrätt
Tillbehör
•
Patatas bravas är en självklarhet om det ska bjudas på tapas. Det är i all sin enkelhet en väldigt härlig liten rätt bestående av rostad potatis, rökig tomatsås och ailoi. Toppa med färsk persilja och servera till dina övriga tapasfavoriter.
Ingredienser
|
Potatis
|
1 kg |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Flingsalt
|
1 tsk |
Bravasås:
|
Vitlöksklyftor
|
3 |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Rökt paprikapulver
|
2 tsk |
|
Cayennepeppar
|
2 krm |
|
Krossade tomater
|
400 g |
|
Strösocker
|
1 tsk |
|
Salt och svartpeppar
|
Yoghurtaioli:
| 2 dl | |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Dijonsenap
|
1 tsk |
|
Kallpressad olivolja
|
1 msk |
|
Salt och svartpeppar
|
|
Färsk persilja, till servering
|
|---|
Gör så här
Potatis:
Bravasås:
Yoghurtaioli:
Servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
417 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,4 g |
| Protein: | 7,2 % | 7,4 g |
| Fett: | 45 % | 21,2 g |
| Kolhydrater: | 47,8 % | 49 g |