Pastasås

15 min Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Pastasås

Denna pastasås lagar du under tiden som pastan kokar klart. Krispigt bacon, smakrik gorgonzola, små fina gröna ärtor och grädde. Vardagsslyx när den är som bäst!

Visa den {klassiska} varianten

Ingredienser

Pasta, t ex pappardelle
400 g
Tärnat bacon
140 g
Vitlöksklyfta, finhackad
1
Chili flakes
ev ½ tsk
2½ dl
Falbygdens® Gorgonzola
100 g
Frysta gröna ärter (ca. 120 g)
2 dl
Salt och svartpeppar
Färsk persilja

Gör så här

  • Koka pastan al dente.
  • Lägg bacon i en kall stekpanna. Sätt pannan på värmen och stek tills baconet är krispigt. Tillsätt vitlök, chili flakes, grädde, smulad ost och ärtor. Sjud 3-4 min.
  • Blanda avrunnen pasta med pastasåsen. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Toppa med hackad persilja och servera direkt.
Klart!

Näringsvärden, per portion

Energi:

683 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 25 g
Kolhydrater: 77 g
Fett: 29 g
https://www.arla.se/recept/pastasas-med-skinka-och-gorgonzola/