Pastasås

Pastasås

15 min Huvudrätt
Denna pastasås lagar du under tiden som pastan kokar klart. Krispigt bacon, smakrik gorgonzola, små fina gröna ärtor och grädde. Vardagsslyx när den är som bäst!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka pastan al dente.
  • Lägg bacon i en kall stekpanna. Sätt pannan på värmen och stek tills baconet är krispigt. Tillsätt vitlök, chili flakes, grädde, smulad ost och ärtor. Sjud 3-4 min.
  • Blanda avrunnen pasta med pastasåsen. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Toppa med hackad persilja och servera direkt.
Klart!
Energi:

683 kcal

Protein: 25 g
Kolhydrater: 77 g
Fett: 29 g

Ingredienser

Pasta, t ex pappardelle
400 g
Tärnat bacon
140 g
Vitlöksklyfta, finhackad
1
Chili flakes
ev ½ tsk
2½ dl
Falbygdens® Gorgonzola
100 g
Frysta gröna ärter (ca. 120 g)
2 dl
Salt och svartpeppar
Färsk persilja