Pastalåda med spenat

Pastalåda med spenat

50 min Huvudrätt
Pastalåda är jättebra att laga i stor sats och frysa in eller ta med till jobbet som matlåda. Välj gärna fullkornspasta som har lägre GI, och du gör kroppen extra glad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Tina spenaten och pressa ur vattnet.
  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt pastan rinna av ordentligt. Strimla skinkan.
  • Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Rör ner pasta, skinka och spenat i äggsmeten.
  • Häll smeten i en smord ugnssäker form. Strö över osten.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.
Klart!
Tips:

Skinkan kan bytas ut mot kalkon.

Energi:

410 kcal

Protein: 32 g
Kolhydrater: 43 g
Fett: 12 g

Ingredienser

Pasta penne
200 g
Fryst spenat
250 g
Rökt skinka
200 g
Ägg
4
4 dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
1 dl