Pastadeg

2 tim
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
Pastadeg

Att göra sin egen pasta är kul och inte alls svårt. Allra bäst blir den när den kavlas i pastamaskin. Din hemgjorda pastadeg kan du använda till allt från fylld ravioli eller tortellini, pappardelle, spaghetti eller lasagneplattor. Gott att servera med ett brynt salviasmör och finriven lagrad ost.

Ingredienser

Pastadeg:

Durumvetemjöl
5 dl
Ägg
2
Äggulor
2
Olivolja
1 msk
Vatten
1 msk
Salt
¾ tsk

Gör så här

Pastadeg:

  • Häll mjölet på arbetsbänken och gör en grop i mitten.
  • Knäck ner äggen i gropen och tillsätt övriga ingredienser. Vispa ihop äggblandningen med en gaffel. Fös försiktigt ner mjöl in i mitten och vispa hela tiden med gaffeln.
  • Knåda ihop till en smidig deg. Forma till en längd och vira in i plastfolie. Låt vila minst 30 min i rumstemperatur.
  • Dela degen i två delar och kavla ut riktigt tunt, gärna i pastamaskin. Skär degen i remsor.
  • Koka pastan i välsaltat vatten 2-3 min.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

348 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0 g
Protein: 16,6 % 14,2 g
Fett: 22,1 % 8,7 g
Kolhydrater: 61,3 % 52,6 g
https://www.arla.se/recept/pastadeg/