Pastadeg

2 tim Huvudrätt
Pastadeg

Att göra sin egen pasta är kul och inte alls svårt. Allra bäst blir den när den kavlas i pastamaskin. Din hemgjorda pastadeg kan du använda till allt från fylld ravioli eller tortellini, pappardelle, spaghetti eller lasagneplattor. Gott att servera med ett brynt salviasmör och finriven lagrad ost.

Ingredienser

Pastadeg:

Durumvetemjöl
5 dl
Ägg
2
Äggulor
2
Olivolja
1 msk
Vatten
1 msk
Salt
¾ tsk

Gör så här

Pastadeg:

  • Häll mjölet på arbetsbänken och gör en grop i mitten.
  • Knäck ner äggen i gropen och tillsätt övriga ingredienser. Vispa ihop äggblandningen med en gaffel. Fös försiktigt ner mjöl in i mitten och vispa hela tiden med gaffeln.
  • Knåda ihop till en smidig deg. Forma till en längd och vira in i plastfolie. Låt vila minst 30 min i rumstemperatur.
  • Dela degen i två delar och kavla ut riktigt tunt, gärna i pastamaskin. Skär degen i remsor.
  • Koka pastan i välsaltat vatten 2-3 min.
Klart!

Näringsvärden, per portion

Energi:

352 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 14 g
Kolhydrater: 51 g
Fett: 10 g
https://www.arla.se/recept/pastadeg/