Pasta puttanesca
30 min
Huvudrätt
•
&format=webp)
Pasta puttanesca är en smakrik och läcker tomatsås. Denna italienska pastaklassiker ska innehålla både sardeller, oliver, chili och tomater. Alla dessa ingredienser bidrar till en mustig och smakrik tomatsås. Ju längre du låter såsen sjuda, desto mustigare blir din pasta puttanesca!
Ingredienser
Vitlöksklyftor
|
3 |
---|---|
Röd chili
|
1 |
50 g | |
Sardellfiléer
|
6 |
Kalamataoliver, utan kärnor
|
2 dl |
Kapris
|
2 msk |
Konserverade körsbärstomater
|
1 burk |
Strösocker
|
1 tsk |
Salt
|
1 tsk |
Spaghetti, gärna fullkorn
|
400 g |
Färsk persilja
|
1 kruka |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden
Energi:
555 kcal
Näringsvärden | |
---|---|
Protein: | 16 g |
Fett: | 19 g |
Kolhydrater: | 77 g |

