Pasta pomodoro med basilika och vitost

Pasta pomodoro med basilika och vitost

30 min Huvudrätt
Denna tomatsås är oemotståndligt god. Med minimal insats får du maximal smak. Pastan blir godast om den får koka med i såsen de sista minuterna, så koka den al dente.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pasta-pomodoro-med-basilika-och-vitost/

Gör så här

  • Låt tomaterna rinna av i ett durkslag med en bunke under. Mosa dem grovt med en trägaffel så all tomatjuice rinner ner i bunken.
  • Skala vitlöken. Hetta upp olja i en kastrull. Fräs hela vitlöksklyftor på svag värme tills de börjar mjukna, 6-8 min.
  • Tillsätt mosade tomater, chili flakes och socker till vitlöken. Fräs 5-6 min.
  • Häll på tomatjuicen och salta. Sjud 8-10 min. Mosa vitlöken med trägaffeln.
  • Koka pastan al dente.
  • Häll av pastan och blanda med såsen. Toppa med smulad ost, basilika, pinjenötter och oliver.
Klart!
Energi:

510 kcal

Protein: 18 g
Kolhydrater: 61 g
Fett: 20 g

Ingredienser

Pasta linguine
300 g
Konserverade hela tomater
1 burk
Vitlöksklyftor
3
Olivolja
3 msk
Chili flakes
1 tsk
Strösocker
1 tsk
Salt
1 tsk
1 förp
Färsk basilika
1 kruka
Rostade pinjenötter
50 g
Ev oliver