Pasta pomodoro med basilika och vitost
30 min
•
Arbetstid: 15 min
Huvudrätt
•
Denna tomatsås är oemotståndligt god. Med minimal insats får du maximal smak. Pastan blir godast om den får koka med i såsen de sista minuterna, så koka den al dente.
Ingredienser
|
Pasta linguine, gärna fullkorn
|
300 g |
|---|---|
|
Konserverade hela tomater
|
1 burk |
|
Vitlöksklyftor
|
3 |
|
Olivolja
|
3 msk |
|
Chili flakes
|
½ tsk |
|
Strösocker
|
1 tsk |
|
Salt
|
1 tsk |
| 1 förp | |
|
Färsk basilika
|
1 kruka |
|
Rostade pinjenötter
|
50 g |
|
Ev oliver
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
565 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,1 g |
| Protein: | 13,9 % | 19,4 g |
| Fett: | 41,8 % | 26,7 g |
| Kolhydrater: | 44,3 % | 61,6 g |