Pasta pomodoro med basilika och vitost

30 min
Arbetstid: 15 min
Huvudrätt
Pasta pomodoro med basilika och vitost

Denna tomatsås är oemotståndligt god. Med minimal insats får du maximal smak. Pastan blir godast om den får koka med i såsen de sista minuterna, så koka den al dente.

Ingredienser

Pasta linguine, gärna fullkorn
300 g
Konserverade hela tomater
1 burk
Vitlöksklyftor
3
Olivolja
3 msk
Chili flakes
½ tsk
Strösocker
1 tsk
Salt
1 tsk
1 förp
Färsk basilika
1 kruka
Rostade pinjenötter
50 g
Ev oliver

Gör så här

  • Låt tomaterna rinna av i ett durkslag med en bunke under. Mosa dem grovt med en trägaffel så all tomatjuice rinner ner i bunken.
  • Skala vitlöken. Hetta upp olja i en kastrull. Fräs hela vitlöksklyftor på svag värme tills de börjar mjukna, 6-8 min.
  • Tillsätt mosade tomater, chili flakes och socker till vitlöken. Fräs 5-6 min.
  • Häll på tomatjuicen och salta. Sjud 8-10 min. Mosa vitlöken med trägaffeln.
  • Koka pastan al dente.
  • Häll av pastan och blanda med såsen. Toppa med smulad ost, basilika, pinjenötter och oliver.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

565 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4,1 g
Protein: 13,9 % 19,4 g
Fett: 41,8 % 26,7 g
Kolhydrater: 44,3 % 61,6 g
https://www.arla.se/recept/pasta-pomodoro-med-basilika-och-vitost/