Pasta med spenat och vitlök

20 min
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Pasta med spenat och vitlök

Pasta med spenat och vitlök är en skön vardagsrätt att ta till när tiden är knapp. Spenat, vitlök och ostsås - med nykokt pasta går det inte att misslyckas med denna middag. Toppa nylagad pasta med krispiga nötter, hyvlad parmesan och färsk basilika.

Ingredienser

Pasta penne, gärna fullkorn
360 g
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
2 msk
Fryst bladspenat
250 g
4 dl

Till servering:

Parmesanost
150 g
Hackade pistagenötter
50 g
Färsk basilika
1 kruka
Cocktailtomater
250 g

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp smör- & rapsolja i en traktörpanna. Fräs lök, vitlök och spenat tills spenaten har tinat.
  • Tillsätt pastasåsen till traktörpannan och låt allt bli varmt.
  • Blanda väl avrunnen pasta med spenatsåsen. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Toppa med hyvlad parmesanost, nötter och basilikablad.
  • Servera spenat- och vitlökspastan direkt med halverade tomater.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

748 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6,8 g
Protein: 18,5 % 34,1 g
Fett: 38,8 % 32,8 g
Kolhydrater: 42,7 % 78,7 g
https://www.arla.se/recept/pasta-med-spenat-och-vitlok/