Pasta med spenat och vitlök
                                
                                     20 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  20 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Kvällsmat
                                    Lunch
                                    Middag
                        
                
                    •
                    
            
         
    Pasta med spenat och vitlök är en skön vardagsrätt att ta till när tiden är knapp. Spenat, vitlök och ostsås - med nykokt pasta går det inte att misslyckas med denna middag. Toppa nylagad pasta med krispiga nötter, hyvlad parmesan och färsk basilika.
Ingredienser
| 
                                            
                                                Pasta penne, gärna fullkorn
                                            
                                     | 360 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Gul lök
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Vitlöksklyftor
                                            
                                     | 2 | 
| 2 msk | |
| 
                                            
                                                Fryst bladspenat
                                            
                                     | 250 g | 
| 4 dl | 
Till servering:
| 
                                            
                                                Parmesanost
                                            
                                     | 150 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Hackade pistagenötter
                                            
                                     | 50 g | 
| 
                                            
                                                Färsk basilika
                                            
                                     | 1 kruka | 
| 
                                            
                                                Cocktailtomater
                                            
                                     | 250 g | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
748 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,8 g | 
| Protein: | 18,5 % | 34,1 g | 
| Fett: | 38,8 % | 32,8 g | 
| Kolhydrater: | 42,7 % | 78,7 g | 
 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    