Pasta med rucolapesto

20 min
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Pasta med rucolapesto

Italiensk pastamiddag med smak av färskost och rucola på en kvart.

Ingredienser

Pasta penne, gärna fullkorn
300 g
150 g
Pesto
1½ msk
150 g
Lufttorkad skinka
100 g
Rostade solroskärnor
1 dl
Rucola
1 dl

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Häll av vattnet och vänd ner färskosten och peston.
  • Toppa med smulad vitost, skinka, solroskärnor och rucola vid servering.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

620 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4 g
Protein: 19 % 29 g
Fett: 44,2 % 31 g
Kolhydrater: 36,8 % 56,2 g
https://www.arla.se/recept/pasta-med-rucolapesto/