Pasta med pesto svedese
30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Rustik pasta med rotfrukter och en svensk variant av pesto med persilja, basilika och gräddfil. Det går utmärkt att koka rotfrukterna direkt i pastavattnet.
Ingredienser
|
Pasta, gärna fullkorn
|
200 g |
|---|---|
|
Rotfrukter t ex kålrot , morot , palsternacka, selleri
|
400 g |
|
Färska blandade örter, hackade
|
½ dl |
Sås:
|
Grovhackad färsk persilja
|
2 dl |
|---|---|
|
Grovhackad färsk basilika
|
2 dl |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
2 krm |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Valnötter
|
6 |
| 3 dl | |
| 1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Såsen kan förberedas helt.
Näringsvärden, per port
Energi:
390 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,2 g |
| Protein: | 13,6 % | 13 g |
| Fett: | 36,3 % | 16 g |
| Kolhydrater: | 50,1 % | 48,1 g |