Pasta med pesto och vitlöksstekt svamp

Pasta med pesto och vitlöksstekt svamp

15 min
Huvudrätt
Lättlagad pasta med smakrik svamp och mild pesto på Arla Präst® och mjukstekt vitlök. Vi använder ostronskivling här. Men har du fyndat svamp i skogen går de självklart bra att använda den.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pasta-med-pesto-och-vitloksstekt-svamp/

Gör så här

Pesto:
  • Börja med peston. Rosta pinjenötterna i en torr varm stekpanna. Ta upp och lägg åt sidan. Skala och finhacka vitlöken och fräs den i lite av oljan i stekpannan.
  • Mixa vitlök, nötter, ost, basilika och resten av oljan till en pesto. Tillsätt mer olja om du vill ha en lösare pesto. Smaka av med svartpeppar.
  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spara lite av pastavattnet.
  • Skär svampen i tunna strimlor. Stek den på hög värme 5–10 min tills svampen fått färg och vätskan kokat in.
  • Finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Tillsätt vitlök, chili och smör-&rapsolja till stekpannan.
  • Sänk värmen och stek ca 5 min under omrörning tills svampen mjuknat. Salta och peppra.
  • Häll ner grädden och pastavattnet i pannan och blanda sedan med pastan. Låt allt bli varmt. Lägg upp på tallrikar och ringla eller klicka över pesto. Servera med rucola.
Klart!
Energi:

805 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 17 g
Kolhydrater: 60 g
Fett: 55 g

Ingredienser

Pasta, t ex tagliatelle
300 g
Ostronskivling, tex ostronskivling
400 g
Vitlöksklyfta
1
Chilipeppar
1
1 msk
Salt och svartpeppar
2 dl
Rucola
65 g
Pesto:
Pinjenötter
25 g
Vitlöksklyfta
1
Olivolja
1 dl
50 g
Färsk basilika
1 kruka
Svartpeppar