Pasta med pesto och vitlöksstekt svamp
15 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•
Lättlagad pasta med smakrik svamp och mild pesto på Arla Präst® och mjukstekt vitlök. Vi använder ostronskivling här. Men har du fyndat svamp i skogen går de självklart bra att använda den.
Ingredienser
|
Pasta, gärna fullkorn
|
360 g |
|---|---|
|
Ostronskivling, tex ostronskivling
|
400 g |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Chilipeppar
|
1 |
| 1 msk | |
|
Salt och svartpeppar
|
|
| 2 dl | |
|
Rucola
|
65 g |
Pesto:
|
Pinjenötter
|
25 g |
|---|---|
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Olivolja
|
1 dl |
| 50 g | |
|
Färsk basilika
|
1 kruka |
|
Svartpeppar
|
Gör så här
Pesto:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
860 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6 g |
| Protein: | 9,3 % | 19,6 g |
| Fett: | 56,5 % | 55 g |
| Kolhydrater: | 34,2 % | 72,4 g |