Pasta med ostsås och svamp

Pasta med ostsås och svamp

20 min Huvudrätt
Variera den här snabba pastarätten med din favoritsvamp eller fynd från svampskogen om det är säsong.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Halvera champinjonerna. Skala och hacka vitlöken. Fräs svamp, vitlök och persilja i smör i en stekpanna. Salta och peppra.
  • Lägg undan lite stekta champinjoner till garnering.
  • Häll såsen i stekpannan och värm. Blanda med nykokt pasta. Toppa med de sparade stekta champinjonerna, soltorkade tomater och lite extra persilja.
Klart!
Energi:

485 kcal

Protein: 18 g
Kolhydrater: 65 g
Fett: 15 g

Ingredienser

4 dl
Pastasnäckor
300 g
Champinjoner eller annan färsk svamp
250 g
Vitlöksklyfta
1
Hackad färsk persilja
½ dl
2 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Strimlade soltorkade tomater
30 g