Vild köttfärssås

Vild köttfärssås

30 min Huvudrätt
Köttfärs med timjan och kantareller gör pastasåsen glamorös.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/vild-kottfarssas/

Gör så här

  • Ansa svampen och dela de stora i mindre bitar. Skala och grovhacka löken.
  • Stek svamp och lök i smör i en panna några minuter. Rör ner färsen så att den blir grynig men inte smulig. Stek ca 5 min.
  • Strö över mjölet och tillsätt övriga ingredienser. Rör om ordentligt och låt koka 3-4 min.
  • Strö över timjan och servera med pasta eller potatis.
Klart!

De färska kantarellerna kan även bytas ut mot 1 burk konserverade á 200g.

Ingredienser

Nötfärs
400 g
Färska kantareller
200 g
Gul lök
1
1 msk
Vetemjöl
2 tsk
3 dl
Kinesisk soja
1 tsk
Balsamvinäger
½ tsk
Konc svartvinbärssaft
1 tsk
Torkad timjan
1 krm
Stötta enbär
1 tsk
Köttbuljong
1 tärning
Hackad färsk timjan
½ dl