Pasta med tonfisksås
15 min
Huvudrätt
Kvällsmat
Lunch
Matlåda
Middag
Varmrätt
•
&format=webp)
Pasta med tonfisksås är en rätt som verkligen mättar bra. Såsen är riktigt smakrik och lättlagad och den har ett härligt sting från smaksatt crème fraiche. Om det blir någon mat över är detta den perfekta rätten att lägga i matlådan - faktiskt riktigt god att äta även när den är kall!
Ingredienser
Pasta penne, gärna fullkorn
|
360 g |
---|---|
Broccolibuketter
|
300 g |
Gul lök
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
3 |
Olivolja
|
3 msk |
Konserverade körsbärstomater
|
400 g |
2 dl | |
Kapris
|
3 msk |
Tonfisk i vatten (à 170 g)
|
2 burkar |
Torkad oregano
|
2 tsk |
Salt
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
595 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 8 g |
Protein: | 21,9 % | 32,1 g |
Fett: | 26,1 % | 17,6 g |
Kolhydrater: | 52 % | 76,1 g |

