Pasta med krämig broccolipesto

Pasta med krämig broccolipesto

Betyg

(15 st)

20 min

I den här ljuvliga pastan går inget av broccolin till spillo. Skulle det mot förmodan bli pesto eller topping över kan du spara till soppa, macka eller sallad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Plocka broccolibuketter och koka i lättsaltat vatten 3 min. Skala och skiva broccolistjälken tunt, gärna på mandolin och blanda med olja, vinäger och 1 krm salt. Låt stå till serveringen. Skala och hacka vitlöken. Häll av och låt broccolibuketterna rinna av och lägg tillbaka i kastrullen. Mixa slätt med vitlöken hälften av melonkärnorna, färskost, vitlök och ¾ av osten. Värm broccolipeston och vänd ner pastan. Toppa med marinerade broccolistjälkar och resten av melonkärnorna och osten samt krutonger.

Tips:

Riv dagsgammalt bröd i stora bitar och stek i smör.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 595 kcal
  • Protein: 23 g
  • Kolhydrater: 60 g
  • Fett: 28 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem