Pasta med krämig broccolipesto

20 min Huvudrätt Lunch Middag
Pasta med krämig broccolipesto

I den här ljuvliga pastan går inget av broccolin till spillo. Skulle det mot förmodan bli pesto eller topping över kan du spara till soppa, macka eller sallad.

Ingredienser

Spaghetti, gärna fullkorn
360 g
Broccoli
250 g
Olivolja
1 msk
Äppelcidervinäger
1 tsk
Salt
¾ tsk
Vitlöksklyfta
1
Melonkärnor
1 dl
150 g
2 dl
Svartpeppar
2 krm
Krutonger
1 dl

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Plocka broccolibuketter och koka i lättsaltat vatten 3 min.
  • Skala och skiva broccolistjälken tunt, gärna på mandolin och blanda med olja, vinäger och 1 krm salt. Låt stå till serveringen.
  • Skala och hacka vitlöken. Häll av och låt broccolibuketterna rinna av och lägg tillbaka i kastrullen.
  • Mixa slätt med vitlöken hälften av melonkärnorna, färskost, vitlök och ¾ av osten.
  • Värm broccolipeston och vänd ner pastan.
  • Toppa med marinerade broccolistjälkar och resten av melonkärnorna och osten samt krutonger.
Markera receptet som tillagat

Riv dagsgammalt bröd i stora bitar och stek i smör.

Näringsvärden, per port

Energi:

595 kcal

Näringsvärden per port
Protein: 23 g
Fett: 28 g
Kolhydrater: 60 g
https://www.arla.se/recept/pasta-med-kramig-broccolipesto/