Pasta med krämig broccolipesto

20 min Huvudrätt Lunch Middag
Pasta med krämig broccolipesto

I den här ljuvliga pastan går inget av broccolin till spillo. Skulle det mot förmodan bli pesto eller topping över kan du spara till soppa, macka eller sallad.

Ingredienser

Spaghetti
300 g
Broccoli
250 g
Olivolja
1 msk
Äppelcidervinäger
1 tsk
Salt
¾ tsk
Vitlöksklyfta
1
Melonkärnor
1 dl
150 g
2 dl
Svartpeppar
2 krm
Krutonger
1 dl

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Plocka broccolibuketter och koka i lättsaltat vatten 3 min.
  • Skala och skiva broccolistjälken tunt, gärna på mandolin och blanda med olja, vinäger och 1 krm salt. Låt stå till serveringen.
  • Skala och hacka vitlöken. Häll av och låt broccolibuketterna rinna av och lägg tillbaka i kastrullen.
  • Mixa slätt med vitlöken hälften av melonkärnorna, färskost, vitlök och ¾ av osten.
  • Värm broccolipeston och vänd ner pastan.
  • Toppa med marinerade broccolistjälkar och resten av melonkärnorna och osten samt krutonger.
Klart!

Riv dagsgammalt bröd i stora bitar och stek i smör.

Näringsvärden, per port

Energi:

595 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 23 g
Kolhydrater: 60 g
Fett: 28 g
https://www.arla.se/recept/pasta-med-kramig-broccolipesto/