Pasta med gräddkokta grönsaker

Pasta med gräddkokta grönsaker

25 min Huvudrätt
Vegetarisk pasta med gräddkokta rotfrukter som smakar ljuvligt till denna pastarätt. Servera gärna med smakrik, riven ost på toppen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Skala och skär rotfrukterna i bitar. Fräs dem hastigt i smör i en gryta.
  • Rör i mjölet och späd med mjölken. Häll på grädden och låt allt koka ca 5 min. Smaksätt med salt, peppar och timjan.
  • Blanda såsen med den kokta pastan.
Klart!

Ingredienser

Tagliatelle
300 g
Morot
ca 200 g
Rotselleri
ca 100 g
Gula lökar
2
Vetemjöl
2 msk
2 dl
2½ dl
Salt
1 tsk
Vitpeppar
1 krm
Torkad timjan
1 tsk