Pasta med burrata
40 min
Huvudrätt
•
Burrata är en blandning av mozzarella och grädde – den yttre delen är som mozzarella, medan insidan är fylld med en krämig blandning av ostmassa och grädde - underbart gott! Att servera denna krämiga ost till pasta med tomatsås är succé! Toppa med rostade pinjenötter och färsk basilika!
Nytt
Ingredienser
|
Vitlöksklyftor
|
3 |
|---|---|
|
Morötter
|
2 |
|
Blekselleri
|
2 stjälkar |
| 1 tsk | |
|
Tomatpuré
|
2 msk |
|
Konserverade hela tomater
|
1 burk |
|
Chili flakes
|
½ tsk |
|
Vatten
|
2 dl |
|
Salt
|
1 tsk |
| ½ dl | |
|
Färsk basilika
|
½ kruka |
|
Pasta linguine, gärna fullkorn
|
360 g |
|---|---|
|
Burrata
|
2 |
|
Färsk basilika
|
½ kruka |
|
Pinjenötter, rostade
|
25 g |
|
Kallpressad olivolja
|
1 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
615 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,7 g |
| Protein: | 12,2 % | 18,5 g |
| Fett: | 37,8 % | 26,3 g |
| Kolhydrater: | 50 % | 75,5 g |