Pasta med broccoli och ädelost

Pasta med broccoli och ädelost

15 min Huvudrätt
En enkel vardagspasta med underbar smak av ädelost och broccoli - supergott! Såsen lagar du klart under tiden som pastan kokar. Smaka av med den mängd sambal oelek du önskar och servera pastan när den är alldeles nykokt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Dela broccolin i buketter. Skiva stammen. Skala och finhacka vitlöken.
  • Hetta upp smör-&rapsolja i en stekpanna. Stek broccoli med vitlök 3–4 min.
  • Häll på såsen och smula ner osten. Värm under omrörning tills osten har smält.
  • Tillsätt sambal oelek och smaka av med salt och peppar.
  • Blanda väl avrunnen pasta med såsen. Toppa med hackad persilja. Servera direkt.
Klart!
Energi:

616 kcal

Protein: 21 g
Kolhydrater: 73 g
Fett: 25 g

Ingredienser

Pasta
4 port
Broccoli
250 g
Vitlöksklyftor
2
4 dl
140 g
Sambal oelek
1 tsk
Salt och svartpeppar
Färsk persilja